top of page
Geertje Vangenechten

Geertje Vangenechten

schilderkunst

Geertje Vangenechten schept met haar werk een eigen betoverende wereld. Haar diepgaande betrokkenheid bij alles begon al op jonge leeftijd en vormt de basis van haar creatieve reis. Ze omarmt diverse culturen, boeken en verhalen als bronnen van inspiratie, terwijl antropologie haar werk verrijkt met diepere inzichten.  

 

De intensiteit van donkerte fascineert Geertje en ze vindt voldoening in de zoektocht naar licht te midden van duisternis. Haar kunst fungeert als een overlevingsstrategie en een uitlaatklep voor haar levendige fantasie. Ze creëert een nieuwe wereld door ontdekkingen te weven tot een uniek verhaal, waarbij rituelen en ceremonies een belangrijke rol spelen. Voor Geertje is een werk pas compleet wanneer het een eigen stem krijgt, het een eigen verhaal vertelt.  

 

Kunst is voor haar haar grootste schat en grootste valkuil. Het is een bron van onuitputtelijk verlangen en passie die haar volledig in beslag kan nemen. Desondanks heeft ze geleerd de moed te hebben om stil te vallen, in stilte te vertrouwen en vervolgens weer verder te gaan.  

 

Haar werken worden ervaren als troostend, omdat ze de eeuwige cyclus van opheffen en neerhalen weerspiegelen, zoals eb en vloed, zon en maan, dag en nacht. Ze creëren een beweging die mensen uitnodigt om te reflecteren, te groeien en te evolueren. Geertjes werk biedt een ontsnapping naar een andere realiteit, waarin men zichzelf kan verliezen en tegelijkertijd een diepere verbinding met het leven kan ervaren.

Meer weten? Neem gerust contact op.​

bottom of page